miercuri, 23 ianuarie 2008

ce este si ce nu este CECI

Probabil ati observat ca acest cuvant ne bantuie actiunile si gandurile. Si poate va intrebati ce inseamna. Ei, bine "ceci", folosit uneori si sub forma "cecing" este un cuvant cu sensuri multiple.
Ceci e misto, cool, dar e SMART. Si nu e neaparat amuzant. Poate fi, daca e SMART, dar nu poate fi daca e asa...pt prostovani.
Cei care au lansat acest cuvant pe piata advertisingului (de calitate sau nu) au un mod aparte de a intelege acest cuvant. De exemplu informatiile esentiale despre un produs sau o campanie pot fi foarte usor inlocuite cu acest mirific cuvant CECI. Deci, pe langa sonoritatea absolut minunata (pronuntati pt un minut cuvantul ...ceci... ce minunat picura in auz, nu?), acest cuvant are si proprietati magice. Acum pe bune, ce rost are sa iti pierzi timpul cu detalii si informatii, sa iti racesti gura de pomana cand acest cuvant cald este la indemana? Uneori oamenii obisnuiti care au luat contact brusc cu acest cuvant nu ii inteleg sensurile si asta e problema lor. Ar trebui sa tina si ei pasul cu vremurile.
O idee poate fi ceci, un spot (dar atentie! nu trebuie sa fie foarte amuzant pentru ca atunci o dam in prostovanii si nu e cazul), o persoana. Targetul - indiferent care e el - adora campaniile ceci. Smart ceci- insist. A si e ceci sa nu intelegi lucruri, chiar daca ele sunt simple si clare.
Nu sunt ceci metaforele, chestiile care "te fac sa te gandesti", glumele la care chiar se rade si mai ales nu e ceci sa insisti in a sustine cu argumente clare si logice o idee (pe bune - ti s-a zis o data ca nu e ceci, ce naiba te cramponezi atat si vrei argumente? CE nu intelegi??? NU e ceci si gata. Se stie!)
Acest cuvant poate fi foarte des intalnit si pot fi scrise pagini intregi despre sensurile, proprietatile si CALITATILE lui. Pentru moment ne limitam aici si invitam pe cei interesati sa dezbata aceasta problema, sa puna intrebari (desi nu e ceci sa pui intrebari si sa astepti un raspuns clar, insa nu ezitati...o sa avem grija sa va dam raspunsuri ceci din care nu o sa intelegeti nimic).

11 comentarii:

Sahara Penguin spunea...

Ma ingrijorati...

jumatate om, jumatate mirobolant spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
jumatate om, jumatate mirobolant spunea...

o idee, un spot etc. pot fi ceci. ok, am inteles. da' sa trecem la ce ne intereseaza: gagicile pot fi ceci? daca da, atunci cine e mai ceci: Hillary Clinton, Laura Andresan sau Mitzura Arghezi? daca nu, atunci ce gagici sunt ceci in tempo?

XYZ spunea...

Sa inteleg ca vreti sa generati un trend, as in " cecitate, baby !", the coolest shit in town? Not bad... E faina polivalenta. Daca-i zici unuia ca-i cec poti sa-l injuri (intestin gros ce esti!), sa faci misto de el (orbule!), sa-l vezi "sugar daddy" or the coolest person alive...

silvia g spunea...

e "ceci" in capul tau, se scrie "chaching" si se citeste "ketcing". nimic nu stii. daca ai avea un pic de cultura, poate-poate...
si ca sa te inchid definitiv, cand ai facut ultima oara ceva ceci? eh?

Creatia Tempo spunea...

frate e ceci...Se pronunta CE-CI. Ceci e cu totul altceva decat ketcing. Nu inteleg cum de ai cazut in capcana de a apropia acesti doi termeni. Nu intelegi tu oare ca ei nu se suporta unul pe altul? (daca se vad se scuipa!)Adevarul e ca nu oricine intelege cei mai moderni termeni din advertising. De fapt publicitatea ceci nu e pt oricine.
In plus, nu e vorba despre mine si despre ce concepte ceci fac eu. E vorba despre cel mai nou trend, despre incercarea de a te ridica la acest standard numit ceci. Si e foarte greu sa il atingi...
Mai mult decat atat, nu eu sunt fondatoarea acestui mare si adesea uimitor termen, concept si cum mai vrei sa il numesti (oricum l-ai numi tot nu poti sa ii cuprinzi toate sensurile).
cineva ceci

fetitza cu chibriturile spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
fetitza cu chibriturile spunea...

Mitzura Arghezi e ceci. Si Laura Andresan e ceci dar numai cand face " never ending tunnel" si vortexul ala smecher.

Sahara Penguin spunea...

Acum ma ingrijorati cu adevarat...

Immortal Ping spunea...

in tempo sunt multe fete ceci, e un subiect bun acest subiect. este chiar un subiect ceci.

avem stilul ceci finut, tip 180m, unde m vine de la manechin, avem ceci tip b, de la bust sau bucata-rie in special in zona CS, si mai avem mult ceci tip intelectualite cu care stai de vorba si simti cum te atrage.
eu as vrea totusi sa subliniez ca cel mai ceci este labradorul de serviciu, cel care starneste reactii la fiecare aparitie si mai ales sentimente de inalta antipatie, gen love-hate, fara partea de love.

fetitza cu chibriturile spunea...

Comentariul de mai sus e intr-adevar ceci. Si mai ceci e faptul ca in sfasit a fost identificat ceci-ul suprem.

 
eXTReMe Tracker